پاورپوینت تدابیر خوردن و آشامیدن

پاورپوینت تدابیر خوردن و آشامیدن

دسته بندی پاورپوینت
فرمت فایل ppt
حجم فایل ۳٫۳۶۷ مگا بایت
تعداد صفحات ۸۲
برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل

نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)

قسمتی از متن پاورپوینت :

تعداد اسلاید : ۸۲ صفحه

Dr.Choopani 1 كُلوُا و اشرَبوُا و لا تُسرِفُوا تدابیر خوردن و آشامیدن تدابیر خوردن مبنای تقسیم بندی خوراکی ها: ۱- تأثیر به ماده (انواع غذا)
۲- تأثیر به کیفیت (انواع ادویه)
۳- تأثیر به خاصیت (سم یا پادزهر) اقسام خوراکی ها: ۱- غذای مطلق (زرده تخم مرغ، گوشت لطیف، گندم)
۲- دوای مطلق (دارچین و زنجبیل، فلفل)
۳- غذای دوایی (کاهو، کدو، انگور)
۴- دوای غذایی (سیر، توت، خرما)
۵- ذوالخاصیه (پادزهر یا سم)
روغن گاو، سیب، جدوار
افیون، سم مارها
اقسام اغذیه: ۱- صالح الکیموس و فاسد الکیموس

۲- لطیف و کثیف

۳- کثیر الغذا و قلیل الغذا غذاهایی که فقط خون تولید می کنند و اخلاط دیگر را خیلی کم فقط به اندازه نیاز بدن تولید می کنند صالح الکیموس هستند

غذاهایی که علاوه بر خون،اخلاط دیگررا بیش از نیاز بدن تولید کنند فاسد الکیموس نامیده می شوند غذای کثیف :
الف :غذایی که از آن خون غلیظ تولید می شود

ب:
۱- به سهولت از قوه مغیره منفعل نمی شود
۲- به سهولت مشابه جوهر اعضاء نمی شود
۳- به سهولت انفعال از اعضاء نمی یابد
غذای لطیف :
غذایی که از آن خون لطیف تولید شود

ب :
۱-به سهولت از قوه مغیره منفعل می شود
۲-به سهولت به جوهر عضو مستحیل می گردد
۳-به سرعت از بدن تحلل و تفارق می یابد

مراتب درجات چهارگانه ادویه: ۱- درجه اول: تغییر کیفیت نمی دهد.
۲- درجه دوم: تغییر کیفیت می دهد ولی ضرر نمی زند.
۳- درجه سوم: ضرر می زند ولی مهلک نیست.
۴- درجه چهارم: مهلک است.
خوراك اصلی انسان: خوراك اصلی انسان: خوراك اصلی انسان: خوراك اصلی انسان: خوراك اصلی انسان:
– گندم
خوب بدون آفت
– برنج
خوشبوی گیلان و شیراز و پیشاور هند،
– گوشت
گوسفند یك‌ساله و بزغاله شش‌ماهه و گوساله یك‌ساله و كبك و درّاج و تیهو و مرغ‌بچه و خروس‌بچه و ماهی سفید تازه و قزل‌آلا به شرط آن‌كه در حركت بوده باشند،
– شیرینی‌های ملایم
از شكر و بادام، میوه‌های تر چون انجیر و انگور پیش از غذا و انار ملس پس از غذا و خربزه میان دو غذا و رطب تازه به شرط آن‌كه در همان بلد رشد كنند.
غذا و مزاج سوءمزاج صفراوی:
غذاهای مرطب بارد مانند خورشت کدو، سوپ جو و ترشی‌های مرطب مانند تمرهندی و نارنج و غوره
سوءمزاج دموی:
غذاهای سرد و قلیل الغذا مانند غذاهای ترش
سوءمزاج بلغمی:
مزاج به غذای گرم و لطیف مثل گوشت گنجشک و کبک با دارچین و زیره
سوء مزاج‌ سوداوی:
غذاهای رطوبت‌بخشِ معتدل مانند گوشت بره و زرده تخم مرغ
نکات لازم در غذا خوردن نکات لازم در غذا خوردن

باید كه غذا از جنس غذای مطلق باشد و نه غذای دوائی؛ مثلاً سیر كه حاد است، خون را می‌‌سوزاند و خیار كه غلیظ است، احداث رطوبت مائی می‌كند كه قبول عفونت می‌نماید.

تعدیل مقدار غذا: زیادش باعث فساد می‌گردد و كم آن موجب ضعف و لاغری و سقوط قوّت می‌شود.
– باید موقعی كه هنوز كمی اشتها هست، دست از خوردن غذا بكشد. چرا؟
– اگر زیاده‌روی در خوردن موجب فساد هضم شد ← امساك، قی، گلقند آفتابی و جوارشات هاضمه نکات لازم در غذا خوردن

۳٫ سكون و آرامش پس از غذا؛ جهت توجه حرارت به معده و افزایش سرعت هضم، مگر حركت كم در حد چند قدم. چنانچه در حدیث نبوی وارد شده: «سِر بَعدَ العَشاءِ وَلَو بِقَدَمَینِ».

۴٫ خوردن باید در هنگام اشتهای راستین باشد؛ زیرا كه در هنگام سیری و امتلا باعث تداخل و هیضه و امراض ردیه است.
– و در هنگام غلبه اشتها و گرسنگی نیز، نباید از خوردن امتناع شود چون باعث ریختن صفرا و مواد ردیه به معده و حدوث تهوع و قی و اسهالات و هیضه.
– در صورت تأخیر در خوردن باید در حد پنج مثقال سكنجبین یا قدری آب لیمو و یا انار ترش میل نموده، آنگاه غذا میل نمایند. نکات لازم در غذا خوردن

۵٫ در یك وعده نباید غذاهای مختلف خورد و روی یك غذا


توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.

برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *